Mijn start als parttime zelfstandig ondernemer

voor mezelf beginnen
Het heeft wel vaker de revue gepasseerd, voor mezelf beginnen. Lees hier waarom ik nu wel de stap heb durven nemen.

Voor mezelf beginnen

Mijn start als zelfstandig ondernemer kwam vrij onverwacht, toch heb ik er vaker over gedacht om de stap te nemen. Het is er alleen nooit van gekomen. Achteraf denk ik dat die gedachten niet op juiste moment kwamen. Te druk met het combineren van mijn gezin en mijn baan in loondienst, een verhuizing, een verbouwing, een operatie.. Of waren dat excuses om het uit te stellen? Van uitstel is in dit geval geen afstel gekomen. Want nu heb ik de stap wel durven zetten. Voor mezelf beginnen!

Do more of what makes you happy

In mijn zoektocht naar een nieuwe baan leken alle banen op elkaar. Het was net alsof ik excel sheets voorbij zag komen met dezelfde saaie formules. Nadat ik een soort moodboard had gemaakt van allerlei banen die me aanspraken, werd me 1 ding helder; ik wilde werken in een omgeving waar de mens centraal staat.

Ik abonneerde me op vacature alerts van organisaties die me aanspraken. Na een paar weken geduld kwam er een hele leuke functie voorbij in mijn mailbox. Puur vanuit gevoel heb ik een brief geschreven en al gauw ging ik op gesprek. Diezelfde week werd duidelijk dat ze graag met mij door wilden. Wat een geluk! De baan is mij op het lijf geschreven, ik ga echt doen waar ik het meeste plezier in heb. Alleen was de functie voor minder dagen dan ik voor ogen had.

‘Dat biedt kansen’, zei een vriendin. ‘Je kunt nu daarnaast ook iets voor jezelf beginnen.’ Na een paar dagen lang nadenken werd ik steeds enthousiaster. Ik zag steeds meer mogelijkheden. Natuurlijk heb ik dit eerst afgestemd met mijn nieuwe werkgever. Gelukkig vonden ze dat geen belemmering.

Het begin van JEN Communicatie

En voilà, zo gezegd, zo gedaan. Het ontstaan van Jennifer Schaefers Communicatie, oftewel JEN Communicatie. Als ervaren marketingcommunicatie professional bied ik flexibele support aan kleine ondernemers, verenigingen en stichtingen. Voor mij de ideale veilige start van voor mezelf beginnen; door een hele leuke baan in loondienst verzekerd van een basis inkomen en daarnaast voldoende tijd om het vak als zelfstandig ondernemer te gaan ontdekken! Want dat is het; één groot avontuur waar ik heel veel van leer.

Op naar een nieuw jaar waarin ik meer ga doen waarvan ik het meeste houd; organiseren & communiceren! Ik heb er enorm veel zin in!

Benieuwd naar mijn werkzaamheden? Lees hier verder!

Jen

Misschien vind je dit ook leuk

voordelen Virtual Assistant
Virtual Assistant inzetten? Dit zijn de 10 voordelen!

Ben jij een kleine zelfstandige of werk je voor een stichting of vereniging? Wil je werk uit handen geven waar je zelf niet aan toekomt? Het inzetten van een Virtual Assistant is dan de ideale oplossing. Twijfel je nog? Lees hier de 10 voordelen van samenwerken met mij.

hybride werken
Hybride werken; op ontdekking naar de juiste balans

Hybride werken: we gaan op het werk langzaam weer terug naar het oude, naar hoe het was vóór corona, naar het ‘nieuwe normaal’. Althans, dat is wat ik de afgelopen weken steeds vaker lees en om me heen hoor. Ik merk dat dit me helemaal geen fijn gevoel bezorgt en het houdt me aardig bezig.

Schuiven naar boven