Mijn start als parttime zelfstandig ondernemer

Het heeft wel vaker de revue gepasseerd, voor mezelf beginnen. Lees hier waarom ik nu wel de stap heb durven nemen.
voor mezelf beginnen

Voor mezelf beginnen

Mijn start als zelfstandig ondernemer kwam vrij onverwacht, toch heb ik er vaker over gedacht om de stap te nemen. Het is er alleen nooit van gekomen. Achteraf denk ik dat die gedachten niet op juiste moment kwamen. Te druk met het combineren van mijn gezin en mijn baan in loondienst, een verhuizing, een verbouwing, een operatie.. Of waren dat excuses om het uit te stellen? Van uitstel is in dit geval geen afstel gekomen. Want nu heb ik de stap wel durven zetten. Voor mezelf beginnen!

Do more of what makes you happy

In mijn zoektocht naar een nieuwe baan leken alle banen op elkaar. Het was net alsof ik excel sheets voorbij zag komen met dezelfde saaie formules. Nadat ik een soort moodboard had gemaakt van allerlei banen die me aanspraken, werd me 1 ding helder; ik wilde werken in een omgeving waar de mens centraal staat.

Ik abonneerde me op vacature alerts van organisaties die me aanspraken. Na een paar weken geduld kwam er een hele leuke functie voorbij in mijn mailbox. Puur vanuit gevoel heb ik een brief geschreven en al gauw ging ik op gesprek. Diezelfde week werd duidelijk dat ze graag met mij door wilden. Wat een geluk! De baan is mij op het lijf geschreven, ik ga echt doen waar ik het meeste plezier in heb. Alleen was de functie voor minder dagen dan ik voor ogen had.

‘Dat biedt kansen’, zei een vriendin. ‘Je kunt nu daarnaast ook iets voor jezelf beginnen.’ Na een paar dagen lang nadenken werd ik steeds enthousiaster. Ik zag steeds meer mogelijkheden. Natuurlijk heb ik dit eerst afgestemd met mijn nieuwe werkgever. Gelukkig vonden ze dat geen belemmering.

voor mezelf beginnen

Het begin van JEN Communicatie

En voilà, zo gezegd, zo gedaan. Het ontstaan van Jennifer Schaefers Communicatie, oftewel JEN Communicatie. Als ervaren marketingcommunicatie professional bied ik flexibele support aan kleine ondernemers, verenigingen en stichtingen. Voor mij de ideale veilige start van voor mezelf beginnen; door een hele leuke baan in loondienst verzekerd van een basis inkomen en daarnaast voldoende tijd om het vak als zelfstandig ondernemer te gaan ontdekken! Want dat is het; één groot avontuur waar ik heel veel van leer.

Op naar een nieuw jaar waarin ik meer ga doen waarvan ik het meeste houd; organiseren & communiceren! Ik heb er enorm veel zin in!

Benieuwd naar mijn werkzaamheden? Lees hier verder!

Jen

virtual assistant voor marketingcommunicatie en productmanagement

Als Virtual Assistant helpt Jennifer kleine ondernemers, verenigingen en stichtingen met Marketingcommunicatie & Productmanagement. Ze fungeert als jouw sparringpartner én uitvoerder. In haar werk is ze doelgericht en toont betrokkenheid.

Jennifer is flexibel inzetbaar. Neem vrijblijvend contact op om te sparren over de mogelijkheden.

6 gedachten over “Mijn start als parttime zelfstandig ondernemer

 1. Gefeliciteerd Jennifer! Super stoer van je! Best of both worlds, een leuke baan en daarnaast je eigen avontuur! Heel veel succes en vooral heel veel plezier! Zet m op!
  Groeten,
  Oi-Yang

 2. Gefeliciteerd Jen! Dat gaat jou lijkt. Heel veel succes.

  1. Heel veel succes met alle nieuwe uitdagingen in het nieuwe jaar!
   Dit gaat jou zeker lukken.

Reacties zijn gesloten.

Schuiven naar boven