Top 5 websites​ voor startende ondernemers

startende zelfstandig ondernemers
Als je start met zelfstandig ondernemen, komt er een hoop op je af. Voor mij was dit totaal onbekend terrein. En wat is het dan fijn dat je zoveel informatie online kunt vinden. Je kunt zelfs online trainingen volgen!

Het begin van mijn avontuur als zelfstandig ondernemer, startte met het lezen van alle mogelijke informatie die ik maar kon vinden.  Dagen en nachten heb ik het internet afgespeurd naar bruikbare informatie, ik heb nog nooit zoveel bladwijzers aangemaakt… Om jou slapeloze nachten te besparen, heb ik mijn top 5 websites voor startende zelfstandig ondernemers hieronder opgesomd. 

Op de site van de Kamer van Koophandel kun je veel nuttige informatie vinden. Ook organiseren ze regelmatig bijeenkomsten voor startende zelfstandig ondenemers. Zo ben ik naar de bijeenkomst ‘ Slim aan de slag met starten’ geweest. Deze avond start met een algemeen praatje van de KVK. Daarna kun je diverse workshops volgen van de partners van het ondernemersplein. Dit zijn o.a.: de Belastingdienst, het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom en Qredits. Deze workshops zijn heel leerzaam. Ik kan het iedereen aanraden. Deze bijeenkomst was overigens gratis. 

De Rabobank heeft speciaal voor startende zelfstandig ondernemers een site genaamd ‘Ik ga starten. Ze hebben handige tips voor je aangifte en voorbeelden die je kan gebruiken voor je ondernemersplan. Ook kun je er diverse whitepapers downloaden, waaronder over het bepalen van je uurtarief. Onmisbare site voor startende ondernemers. En ook toegankelijk voor als je niet bankiert bij deze bank.

Ik wist niet dat het bestond, maar Google heeft een digitale werkplaats waar je gratis trainingen kan volgen. Het heet ook ‘De digitale werkplaats‘. Onlangs heb ik op een beurs een workshop gevolgd over online marketing, heel leerzaam. Ze organiseren door heel Nederland workshops! Je moet je aanmelden om een gratis workshop te volgen. Doen! Zeker voor startende zelfstandig ondernemers die willen weten hoe een Google search console werkt en hoe je de juiste zoekwoorden gebruikt.

De privacy verklaring heb ik opgesteld via de site Veilig Internetten. De tekst heb ik daarna herschreven zodat het matcht met mijn schrijfstijl.  Een handige site waar ik bij toeval op stuitte. Dus vandaar dat ik hem hier noem!

Als je net als ik graag zelf de touwtjes in handen houdt en dus je eigen site wilt bouwen, heb ik hier wat handige sites voor je. Voordat ik startte met het bouwen, heb ik een gratis online training gevolgd van Bouwen aan de keukentafel. Hier krijg je handige tips voor de basis van je website. Eerst de inhoud, dan de vormgeving! Ik heb uiteindelijk gekozen om mijn site te bouwen in WordPress met Elementor. Ik heb overigens wel de PRO versie aangeschaft zodat ik meer mogelijkheden had qua opmaak. Op de site Sijweb kun je heel veel blogs vinden over handige tools van Elementor. Echt een uitkomst voor degene die zelf hun site willen bouwen. Wat overigens tijdrovend, maar ontzettend leuk is om te doen.

Op de site van Mediamora heb ik het gratis Ebook de DMT formule gedownload. Hier vind je veel tips over Design, de Marketing en de Techniek van je website. Hetty legt het heel duidelijk uit en geeft waardevolle tips! Ook kun je in aanmerking komen voor een gratis sessie waarin ze advies geeft over jouw website. 

De Plugin Yoast leerde mij hoe ik mijn teksten vervolgens moest herschrijven om ze SEO waardig te maken. Iconen heb ik van de The Noun Project, een aandrader! Afbeeldingen maak ik kleiner via de handige site Tiny PNG. Waar ik veel aan heb gehad is de site om metatags te checken voor verschillende social media kanalen. Als je site af is, kun je met deze site checken wat er nog aan schort.

Do more of what makes you happy!

Zo startende zelfstandig ondernemers; hebben jullie de bladwijzers al aangemaakt 😉 ? Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat kost tijd. Vooral het zelf bouwen van je website kost veel tijd. Het is ook enigszins verslavend om te doen… Maar hoe leuk is om te kunnen zeggen dat je jouw site zelf gemaakt hebt! En als site eenmaal ‘live’ is,  dan kan ik je helpen je site actueel te houden met nieuwe content. 

Ja, er komt veel bij kijken, maar uit ervaring kan ik vertellen dat dit avontuur mij alleen maar veel heeft geleerd, vrijheid heeft gegeven en bovenal veel plezier. Dus zet ‘m op en succes!

Jen

Misschien vind je dit ook leuk

voordelen Virtual Assistant
Virtual Assistant inzetten? Dit zijn de 10 voordelen!

Ben jij een kleine zelfstandige of werk je voor een stichting of vereniging? Wil je werk uit handen geven waar je zelf niet aan toekomt? Het inzetten van een Virtual Assistant is dan de ideale oplossing. Twijfel je nog? Lees hier de 10 voordelen van samenwerken met mij.

hybride werken
Hybride werken; op ontdekking naar de juiste balans

Hybride werken: we gaan op het werk langzaam weer terug naar het oude, naar hoe het was vóór corona, naar het ‘nieuwe normaal’. Althans, dat is wat ik de afgelopen weken steeds vaker lees en om me heen hoor. Ik merk dat dit me helemaal geen fijn gevoel bezorgt en het houdt me aardig bezig.

Schuiven naar boven