Het hazenpad nemen

hazenpad nemen
Sinds ik begin dit jaar begonnen ben met mijn nieuwe baan, heb ik de auto ingeruild voor een e-bike. Voorheen bestond mijn dagstart eerst uit het invoegen, file omzeilen en dan een paar koffie. Nu is dat wel anders!

Op de ebike van Amstelveen naar Amsterdam

Eind vorige maand heb ik dus mijn auto ingeruild voor een ebike. Althans, ingeruild voor het woon-werkverkeer. Drie ochtenden in de week fiets ik nu op mijn elektrische fiets van Amstelveen naar Amsterdam. En dat bevalt me zeer goed, en dan met name de ontspannen start van de dag. Waar ik voorheen iedere ochtend in mijn auto stapte en één werd met een rits aan forenzen, begeef ik me nu iedere ochtend in een groene oase van rust.

Koffie, koffie, koffie

Toen ik nog met de auto naar mijn werk reisde, irriteerde ik me regelmatig aan medebestuurders die geen ruimte gaven om in te voegen, het niet nodig achtten om richting te geven of al zigzaggend rijdend met hun mobiel of make-up bezig waren. Het voelde vaak alsof ik er al een paar uur had opzitten voor ik met mijn echte werkdag kon beginnen. Koffie, koffie en nog eens koffie zorgde ervoor dat ik vol goede moed weer aan het einde van mijn werkdag weer in tegengestelde richting naar huis reed, samen met al die eerdergenoemde bestuurders ;-).

Het kwartje dat viel

Wat is het dan een voorrecht om iedere dag op de fiets naar je werk te kunnen. De eerste weken fietste ik nog door de bebouwde kom. Ik baande me een weg tussen de vele scholieren en bakfietsen. Die eerste week verbaasde ik me erover dat iedereen mij inhaalde op het fietspad. Zo langzaam fietste ik toch niet? Tot het kwartje eindelijk viel, natuurlijk… de ebike had in mijn ‘met-de-auto-naar-je-werk-tijdperk’ flink getimmerd aan de weg, herstel… fietspad. In mijn beleving waren die e-bikes toch meer voor de ouder wordende fietsers onder ons. Maar niets bleek minder waar. Bakfietsen haalden me in, opgeschoten pubers, zelfs mijn generatie fietsers. Ik maar trappen als een malle met die tegenwind en wat is het dan zuur als al die medefietsers je fluitend passeren. Tijd voor wat actie.

Wijze lessen

Voorzichtig ging ik ten rade bij mijn ouders, hoe bevalt die ebike van jullie, hoe werkt het en heel belangrijk; is het niet doodeng? Na wat wijze lessen heb ik de stap gewaagd. Wat me aanmoedigde was dat deze fijne werkgever een goed fietsenplan heeft. En wat waardeer ik het dan zeer dat ik daar als nieuweling al gebruik van mag maken, jippie! Inmiddels heb ik op mijn ebike met gemak de naweeën van Ciara & Dennis doorstaan. De bebouwde kom heb ik ingeruild voor een prachtige route door het Amsterdamse Bos. En die extra kilometers neem ik meer dan voor lief. Wat een openbaring is dit nieuwe fietsen voor mij, fantastisch :-).

Het hazenpad nemen

De frisse wind, het vroege zonlicht, het geluid van de vogels, het gekraak van de takken. Ik kan me geen betere dagstart voorstellen. Soms zijn de enige tegenliggers die ik tegenkom wat eekhoorntjes die het hazenpad nemen. Of een robuuste kraai die midden op het fietspad blijft zitten en lijkt te zeggen: “Stop! Je komt er niet langs”. Totaal ontspannen baan ik me vanuit het bos een weg tussen de studenten op de campus. Dan neem ik wel de lift om even mijn haar en make up te checken. Want tja, door al die emoties van mijn fietstochtje loopt er wel eens wat mascara uit ;-).

Thee, thee en water

Mijn dag op kantoor start ik met een heerlijke verwen cappuccino van onze koffiebar. En daarna? Thee, thee en water. Die cafeïne heb ik niet meer nodig. En na een leuke dag op mijn werk is het een cadeautje om weer op mijn ebike te stappen. Nu om energie op te doen voor de avond of zoals straks, voor het weekend.

Als ik jou ook kan helpen om nieuwe energie op te doen, lees dan eens welke werkzaamheden ik voor jou kan uitvoeren.

Jen

Misschien vind je dit ook leuk

voordelen Virtual Assistant
Virtual Assistant inzetten? Dit zijn de 10 voordelen!

Ben jij een kleine zelfstandige of werk je voor een stichting of vereniging? Wil je werk uit handen geven waar je zelf niet aan toekomt? Het inzetten van een Virtual Assistant is dan de ideale oplossing. Twijfel je nog? Lees hier de 10 voordelen van samenwerken met mij.

hybride werken
Hybride werken; op ontdekking naar de juiste balans

Hybride werken: we gaan op het werk langzaam weer terug naar het oude, naar hoe het was vóór corona, naar het ‘nieuwe normaal’. Althans, dat is wat ik de afgelopen weken steeds vaker lees en om me heen hoor. Ik merk dat dit me helemaal geen fijn gevoel bezorgt en het houdt me aardig bezig.

Schuiven naar boven