Wat een bijzondere dag

Vandaag kwam het verlossende telefoontje. Van de IT afdeling van mijn werkgever wel te verstaan. Ik kon vanmiddag de bestelde tablet ophalen. Wat een feest! Ik telde de minuten af naar het tijdstip dat ik zou vertrekken. Extra vroeg natuurlijk, want ik zou dit uitje tot de max benutten.
bijzondere dag

Q-Day

Op deze bijzondere dag ontdekte ik vanmorgen dat de aftelkalender op ons toilet is blijven steken op 8 maart. Dat is mijn Q Day; de dag dat mijn thuis quarantaine startte. Een week voordat mijn werkgever de campus sloot, was ik namelijk ziek. 

Nee geen corona, maar niet fit en dus bleef ik thuis. Een week waarin alles nog ‘gewoon’ was; manlief naar werk, de kinderen naar school. En ik krakkemikkig in bed of op de bank. Nooit wetende dat ik voor een lange tijd niet naar mijn werk zou gaan.

Thuis quarantaine 2.0

Nu het kabinet overweegt om de intelligente lockdown hier en daar te versoepelen, zijn wij hier thuis al aardig opgeklommen naar thuis quarantaine 2.0. De kinderen hebben hun ‘kampeervakantie in eigen huis’ vakantieplannen opgeschaald naar een tent maat groter. In deze tent passen helaas net geen vier personen dus ik overnacht nog gewoon in mijn eigen slaapkamer, wat een luxe. De structuur is enigszins terug gekomen dankzij de aangeschafte wifi versterker. Wat kan een mens daar blij van worden!

Deze quarantaine voelt voor mij als werken met een vakantie gevoel. Het gevoel dat je op je eerste werkdag na je vakantie zo wanhopig vast probeert te houden. Nu hoef ik er geen enkele moeite voor te doen dit gevoel vast te houden. Het voelt iedere dag als vakantie en werken tegelijk. Een perfecte combinatie. Ik kan me ook niet meer heugen wanneer ik voor het laatst make-up heb opgedaan. Ongegeneerd zit ik zonder make-up achter de laptop tijdens zoomsessies met mijn collega’s en vraag me af of ze het zien.

Serene rust

Mijn fiets staat sinds vanmorgen al te shinen in de zon. Te wachten op het verlossende telefoontje van IT. Zonnebril op, sjaal om, geen make-up!, Spotify aan, here we go! De shuffle optie van Spotify kiest deze middag alleen maar heerlijke opzwepende meezing liedjes uit mijn lijst en ik zing ze lekker mee. Het kan me niets meer schelen.

Wat heb ik de geur van het bos en de wind in mijn haren gemist. Onderweg spot ik meerdere mensen, vaak stelletjes of gezinnen met kleine kinderen. Bij tegemoetkomende of passerende medegenieters te fiets of te voet, en ja zelfs bij honden!, zet ik automatisch ruim 4 meter van te voren al een bocht in om de 1,5 meter afstand te houden. Met een beetje smokkelen lukt het om de werklui die bezig zijn bij de entree van de campus, op voldoende afstand te omzeilen.

Eenmaal op het midden van de campus heerst er een bijna serene rust. Normaal lijkt het op een drukke oversteek zoals je kent uit Japan. Toen ik in mijn pre-corona tijd met mijn fiets de campus betrad, had ik het gevoel dat ik in een computerspel zat en alle objecten moest ontwijken. Nu is er niemand… alleen ik… Ik loop naar het midden van de campus en maak een foto. Dit moet ik vastleggen, deze rust. Na het ophalen van mijn tablet, fiets ik nog een extra rondje op de campus. Gewoon, omdat het kan.

Een bijzondere dag

Eenmaal op de terugweg neem ik lekker vaak expres het verkeerde fietspad. Deze keer heb ik geen drang om snel naar thuis te fietsen, ik wil dat zo lang mogelijk uitstellen. Nog even genieten van dit bijzondere uitje. Een uitje waarin ik intens geniet van de blauwe lucht, het groen van de bomen, de struiken, de vogels. Vrijheid.

Dat afscheurblaadje van 8 maart is voor eeuwig verbonden aan dit gevoel. Ik laat de kalender het hele jaar op 8 maart hangen. Het gevoel van vrijheid dat ik ervoer op deze bijzondere dag wil ik zo lang mogelijk vasthouden.

En nu dan maar eens de tablet uitpakken en installeren 😉

Jen

virtual assistant voor marketingcommunicatie en productmanagement

Als Virtual Assistant helpt Jennifer kleine ondernemers, verenigingen en stichtingen met Marketingcommunicatie & Productmanagement. Ze fungeert als jouw sparringpartner én uitvoerder. In haar werk is ze doelgericht en toont betrokkenheid.

Jennifer is flexibel inzetbaar. Neem vrijblijvend contact op om te sparren over de mogelijkheden.

Schuiven naar boven