Do more of
what makes
you happy

Mijn naam is Jennifer Boterman-Schaefers, zeg maar Jen.

‘Do more of what makes you happy’.
Dat heeft mij er toe bewogen om ook als zelfstandig ondernemer mijn talenten in te zetten.
do more of what makes you happy

Werk uit handen kunnen nemen van druk bezette ondernemers, het creëren van overzicht en structuur en het oppakken van steeds uitgestelde acties; daar word ik blij van. Een regeltante die nooit stil kan zitten, dat ben ik.

Momenten van rust heb ik ook wel eens nodig. Dan trek ik erop uit naar de kust of naar het Amsterdamse Bos. Hier woon ik praktisch naast met mijn gezin. Tijdens een heerlijke boswandeling doe ik vaak ook nieuwe ideeën en energie op. Ook daar word ik happy van!

Benieuwd naar mijn motivatie om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan? In deze blog neem ik je mee in mijn verhaal.

Werkervaring

Met veel plezier werk ik als zelfstandig ondernemer. Ik ondersteun inmiddels meerdere ondernemers en besturen met uiteenlopende werkzaamheden.

Tijdens mijn loopbaan in loondienst heb ik voor meerdere internationale organisaties gewerkt. Zo heb ik als marketing manager voor Stadshart Amstelveen de customer journey in kaart gebracht en de nieuwe branding geïmplementeerd. Voor Fetim heb ik voor de sanitair merken Haceka en Aqualux de marketing uitgevoerd en o.a. marktanalyses gemaakt voor + 1000 SKU’s.  In mijn functie van Product Marketing Manager bij Technische Unie heb ik ook veel events georganiseerd, zoals de varende TU Expo. Sinds enkele jaren coördineer ik voor de faculteit Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit alle activiteiten voor eerstejaars studenten. Een baan waar mijn passie voor organiseren volledig tot zijn recht komt.

Naast al deze werkzaamheden ben ik beoefend in het opstellen van budgetten en het inzetten van offline en online marketing tools. Ik heb ervaring in het schrijven van content voor verschillende doelgroepen. Voor grotere projecten heb ik als projectleider gefungeerd en in mijn functies heb ik altijd met verschillende stakeholders te maken. De organisaties waar ik voor werk of voor gewerkt hebt, begeven zich zowel in B2B als in het B2C vlak.  

De verschillende branches en doelgroepen zorgen dat geen één dag voor mij hetzelfde is. De variatie in werkzaamheden en het contact met verschillende personen maken dat ik iedere dag met veel plezier aan de slag ga!

Studie

Hi! Ik ben dus Jen. Al enkele jaren werk ik met veel plezier als zelfstandig ondernemer. Met een achtergrond in de marketingcommunicatie ondersteun ik op dit terrein diverse ondernemers en besturen. Samen met mijn man en twee kinderen woon ik in Amstelveen. We wonen dicht bij het Amsterdamse Bos waar ik graag kom. Tijdens een heerlijke boswandeling doe ik nieuwe ideeën en energie op. Ook daar word ik happy van!

Na een jaar Nederlandse Taal- en Letterkunde gestudeerd te hebben, wist ik even niet meer wat ik wilde. Ik ben gaan werken en kwam erachter waar mijn echte passie lag; communiceren en organiseren. De deeltijd HBO Communicatie opleiding bleek de ideale combinatie voor mij; wat ik leerde direct in de praktijk kunnen toepassen. Sindsdien beoefen ik al heel wat jaren met plezier het marketing en communicatie vak. 

Tijdens mijn loopbaan heb ik diverse trainingen gevolgd, zowel op marketingcommunicatie gebied als op het gebied van persoonlijk leiderschap.

Schuiven naar boven